Noorderlinkdagen Expeditiespecial: Verlangen naar verbinding

Deze proeverijen en webinars zijn voor iedereen vrij te bekijken. Ze zijn in het algemeen bedoeld om je een beeld te geven van een training of workshop en of hij toepasbaar is in de eigen organisatie. Daarnaast zijn het soms lezingen waarvan wij denken dat veel mensen ze willen zien.

De behoefte van de mens aan verbinding is diepgeworteld. Het gevoel ergens bij te horen geeft betekenis aan ons leven. Psychologen zijn het erover eens: het is goed voor ons welbevinden als we in verbinding staan met anderen, met onszelf en ook met de natuur. Waar komt dat verlangen vandaan? Wat doet het met ons nu dat verlangen zo op de proef wordt gesteld? En hoe kunnen we hier mee omgaan? Daarover praat Arno van der Heyden met docent positieve psychologie Agnes Schilder, zangeres Nynke Laverman en directeur P&O van het UMCG Michiel Kahmann. Ook legt hij via Zoom contact met zijn vakgenoot Jochem Myjer, die meewerkte aan een podcast van Nynke Laverman. Een gesprek in crisistijd, over grote problemen, bezinning en hoop. Afgewisseld met indringende, fluisterzachte muziek.

Michiel Kahmann

Michiel Kahmann heeft als directeur P&O van het UMCG dagelijks te maken met de gevolgen van de Coronacrisis voor het personeel. In het kernteam van het UMCG stuurt hij vanaf het begin van de pandemie mee. Waar Michiel en zijn team eerst rekenden op een sprint, blijken ze een marathon te moeten lopen.  Van thuiswerken tot crisisdiensten, van informeren tot vaccineren. Covid heeft tot een versnelling geleid van veel ontwikkelingen in het UMCG en heeft de organisatie wendbaarder gemaakt. Arno spreekt met hem over de personele uitdagingen waarmee hij te maken heeft en over hoe het ziekenhuis niet alleen voor patiënten maar ook voor haar medewerkers zorgt.

Nynke Laverman

Nynke Laverman is behalve zangeres ook dichter, songwriter, spoken word artist, ontdekkingsreiziger en theatermaker. De vele reizen die ze maakte, trekken sporen in haar muziek, vooral het verblijf bij een nomadenfamilie in Mongolië.  Hun bezielde manier van leven en de hechte, respectvolle band met de natuur, maken diepe indruk. De manier waarop wij (Westerlingen) ons verhouden tot onze omgeving is sindsdien de rode draad in haar werk. In haar nieuwste album Plant spreekt Nynke zich voor het eerst echt uit over onze omgang met de planeet.

lianne

Agnes Schilder is docent, coach, spreker over positieve psychologie, positieve gezondheid en hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ze combineert westerse onderzoeksresultaten met inzichten uit de boeddhistische psychologie en visies uit lang vervlogen tijden blijken die nog steeds verrassend actueel te zijn. Agnes verzorgt op 4 februari ook een masterclass over verlangen naar verbinding.

Arno van der Heyden

Arno van der Heyden is een mulitalent, bekend geworden in de theaterwereld met zijn muzikale cabaretvoorstellingen. Tegenwoordig is hij ook een veel gevraagd presentator, dagvoorzitter en gespreksleider. Door zijn improvisatie vermogen heeft hij voor elke gelegenheid de geschikte rol. In 2016 was hij op de Noorderlinkdagen in Assen de Side-kick van dagvoorzitter Jan Jaap van der Wal en veegde hij in de rol van toneelknecht de sprekers na hun optreden van het podium af.

Arno is ambassadeur van St. Ronald McDonald Huis Groningen en het UMCG Kanker Researchfonds.

Wellicht ook interessant

vlootschouw

Het belang van een goede vlootschouw bij SPP

bekijk
video

proeverij career story interview

Proeverij: Career Story Interview

bekijk
video

College Tour Mariska Visser - YoungCapital

College Tour ‘Binden en boeien van jong talent’ met Mariska Visser (YoungCapital)

bekijk
video