Masterclass Agnes Schilder: Verlangen naar verbinding

Deze proeverijen en webinars zijn voor iedereen vrij te bekijken. Ze zijn in het algemeen bedoeld om je een beeld te geven van een training of workshop en of hij toepasbaar is in de eigen organisatie. Daarnaast zijn het soms lezingen waarvan wij denken dat veel mensen ze willen zien.

Als 2020 ons één ding heeft geleerd dan is het wel onze behoefte aan verbinding. Thuiswerken, niet naar school, geen bezoek, isolatie, het doet iets met onze relatie met onze medemens. Wat maakt dat we zo’n behoefte aan verbinding hebben?

Agnes Schilder deelt in haar masterclass hier inzichten over uit zowel de Westerse als de  boeddhistische psychologie. In eerste instantie lijken dat wellicht twee werelden, totdat we wat beter kijken en luisteren, dan opeens blijkt dat er veel samenkomt. In hoog tempo neemt Agnes ons mee naar de wortels en de toekomst van haar vakgebied: de positieve psychologie. Wetenschap, toepassingen en humor wisselen elkaar af als ze vertelt over de psychologie van mensen, werk en gezondheid. Visies uit lang vervlogen tijden blijken nog steeds verrassend actueel te zijn. Waar dat toe leidt? Eén ding is zeker: positieve psychologie werkt! Ook, of misschien wel juist, in 2021.

De masterclass wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit NHL Stenden in Leeuwarden. Het is mogelijk om de masterclass achteraf terug te kijken via noorderlinkdagen.nl.

Agnes Schilder

Agnes is docent, coach, spreker over positieve psychologie, positieve gezondheid en hoogbegaafdheid bij volwassenen.

Positieve psychologie? Positieve gezondheid? Dat is wel erg positief allemaal… Valt mee, woorden vertellen niet altijd het hele verhaal. Agnes bij voorkeur wel: in hoog tempo neemt ze ons mee naar de wortels én de toekomst van haar vakgebied. Wetenschap, toepassingen en humor wisselen elkaar af als ze vertelt over de psychologie van mensen, werk en gezondheid.

Als Agnes eenmaal is begonnen met haar verhaal, dan hang je aan haar lippen en deelt ze enthousiast haar wijsheden die zó op een tegeltje kunnen en je meer inzicht kunnen geven in je eigen handelen.

Wellicht ook interessant

vlootschouw

Het belang van een goede vlootschouw bij SPP

bekijk
video

proeverij career story interview

Proeverij: Career Story Interview

bekijk
video

College Tour Mariska Visser - YoungCapital

College Tour ‘Binden en boeien van jong talent’ met Mariska Visser (YoungCapital)

bekijk
video