Hoe Avebe en People & Analytics data gedreven HR implementeren – HR Analytics Kennisnetwerk

Deze proeverijen en webinars zijn voor iedereen vrij te bekijken. Ze zijn in het algemeen bedoeld om je een beeld te geven van een training of workshop en of hij toepasbaar is in de eigen organisatie. Daarnaast zijn het soms lezingen waarvan wij denken dat veel mensen ze willen zien.

In deze HR analytics webinar vertellen Giena Klaassens, HR Director Talent Management bij Avebe, en Geertje Dam (van People & Analytics) hoe zij data gedreven HR implementeren bij Avebe met de tool TAEM.io. Geertje Dam is een resultaat gedreven data psycholoog en expert in (Global Top) talent & team analytics en crisismanagement. Ze bouwde een algoritme voor het identificeren, benchmarken en volgen van Global Talent en voor het samenstellen van teams die de bedrijfsresultaten maximaliseren en binnen 6 maanden een doorbraak realiseerden. Geertje ontwikkelde het Corporate Identity Model (CIM) een raamwerk dat inzicht geeft in hoe persoonlijkheid bedrijfsresultaten beïnvloedt. Met de app TAEM.io worden deze inzichten (algoritmen) gebruikt om mensen, teams en organisaties te analyseren en evidence-based inzichten te krijgen, toekomstige bedrijfsresultaten en resultaten te voorspellen zodat de organisatie kan handelen en aanpassen.

Het HR Analytics Kennisnetwerk is een initiatief van Noorderlink, NVP en Samenwerking Noord.

Portret Geertje Dam

 Geertje Dam is een resultaat gedreven data psycholoog en expert in (Global Top) talent & team analytics en crisismanagement

Ze bouwde een algoritme voor het identificeren, benchmarken en volgen van Global Talent en voor het samenstellen van teams die de bedrijfsresultaten maximaliseren en binnen 6 maanden een doorbraak realiseerden. Geertje ontwikkelde het Corporate Identity Model (CIM) een raamwerk dat inzicht geeft in hoe persoonlijkheid bedrijfsresultaten beïnvloedt. Met de app TAEM.io worden deze inzichten (algoritmen) gebruikt om mensen, teams en organisaties te analyseren en evidence-based inzichten te krijgen, toekomstige bedrijfsresultaten en resultaten te voorspellen zodat de organisatie kan handelen en aanpassen.

Portret Giena Klaassens

Giena Klaassens is HR Director Talent Management bij Avebe,

Wellicht ook interessant

vlootschouw

Het belang van een goede vlootschouw bij SPP

bekijk
video

proeverij career story interview

Proeverij: Career Story Interview

bekijk
video

College Tour Mariska Visser - YoungCapital

College Tour ‘Binden en boeien van jong talent’ met Mariska Visser (YoungCapital)

bekijk
video